Spring naar inhoud

Aanmelden als leiding

Ontdek de kampleider in jezelf!

De kampen van het CJV worden georganiseerd door teams van vrijwilligers. Binnen zo’n team zitten allerlei verschillende type mensen. De ene persoon staat graag op de voorgrond of neemt graag het voortouw. Anderen staan meer in hun kracht als stille kracht op de achtergrond. Binnen het team zijn alle vormen van inzet van grote waarde.

Welke vaardigheden heb je als kampleider nodig? Communicatie en betrouwbaarheid zijn belangrijk. In een kampweek moet je op elkaar kunnen bouwen. Communiceren en afstemmen zijn hiervoor essentieel. Binnen de teams is er ruimte om je mening en feedback te geven. Ook kun je in het team aangeven waar jouw sterke punten zitten en wat je leuk vindt om te doen. Vrijwilligerswerk moet natuurlijk ook leuk zijn om te doen!

Ook als je geen ervaring hebt met het begeleiden van kinderen, is er plek voor jou binnen de zomerkampen. Als beginnende kampleider zul je de eerste dagen, of de eerste kampweek meewerken met de meer ervaren kampleiders. Zo kun je handigheid opdoen en ‘vak’ van kampleider al doende onder de knie krijgen.

Denk je tot hier ‘pfoe, dat klinkt allemaal wel heel moeilijk en serieus’? Dat valt reuze mee. Je draagt tijdens de kampweek natuurlijk de verantwoordelijk voor de kampdeelnemers, maar er is ook veel tijd voor gezelligheid en plezier.

Ben je helemaal enthousiast geworden, meld je dan bij ons aan als vrijwilliger. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@cjvzomerkampen.nl.